Ajankohtaista Tuoteuutuudet Yleinen

Noris-Reime kierretapit kovien teräslaatujen kierteitykseen

15.11.2018

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Noris-Reime on erikoistunut kovien teräslaatujen kierteitykseen!

Karkaistun ja nuorrutetun teräksen (44-65 HRC) kierteitys asettaa erityisvaatimuksia työkaluille. Erityisesti sisäkierteen työstäminen on haastavaa, koska se sijoittuu yleensä valmistusprosessin loppuun ja vaatii huomattavia ajallisia sekä taloudellisia resursseja. Huolimatta näistä ilmeisistä ongelmista kovien terästen työstö on yhä suositumpaa, mikä johtuu kasvavasta globaalista kilpailusta. Lyhyempi läpimenoaika sekä parempi tarkkuus ja laatu ovat kovien teräslaatujen työstön ratkaisevia etuja.

 

Kierteitys yleisin työstötapa aina 55 HRC-kovuuteen asti

Kierteitys on yleisin sisäkierteiden tuotantomenetelmä. Kovametallisten kierretappien mekaaninen kuormitus vaatii erityistä leikkuugeometriaa ja sopivan perusmateriaalin. Jauhemetallurgian avulla valmistettu HSSPS kierretappi työstää jopa 55 HRC:n karkaistua terästä taloudellisesti. Lisäksi kovametallia voidaan käyttää leikkuuaineena. Reime Noris tarjoaa myös laajan valikoiman suurtehotyökaluja.

Kierteenjyrsinnän edut kovien metallien työstössä
  • Menetelmä on monikäyttöinen. Läpimenevät ja pohjareiän kierteet, oikea- ja vasenkätiset kierteet, eri läpimitat ja toleranssit voidaan usein valmistaa yhdellä työkalulla.
  • Laadukas lopputulos. Tarkka kohdistus, täydellinen mittatarkkuus ja laadukas kierteen pinnan laatu.
  • Ei tarvita kierteen alkuviistettä. Kierteen saa lähelle reiän pohjaa.
  • Luotettava menetelmä. Vaativien materiaalien yksinkertaista työstämistä. Jaksoittainen leikkuu takaa pienet lastut. Työkalun rikkoutuminen ei aiheuta työkappaleen vioittumista eikä kallista korjaustyötä.
  • Työstökoneen säästäminen. Karan kääntäminen ei ole tarpeen.
  • Sama työkalu esireiän, kierteen ja viisteen tekemiseen (NORIS BGF- ja NORIS ZTF -kierrejyrsimet). Työstöaika saadaan optimoitua lyhyeksi.

Ota yhteyttä Maanterään kierteitykseen liittyvissä haasteissasi!

Lastuavien työkalujen tuotepääällikkö

Timo Patterson

p. 040 5530464
e. timo.patterson@maantera.fi

 

Sivustolla käytetään evästeitä ja muita samankaltaisia teknologioita sekä kerätään kävijätietoa anonymisoidun analytiikan avulla. Evästeet eivät sisällä henkilötietoja tai -tunnisteita. Ilman näitä ei palvelua voida käyttää. Lue lisää tietosuojaselosteesta.