Jokke-Koneistus Oy löysi ratkaisun Dormatec:lta

27.2.2023


Jokke-Koneistus Oy on 1989 perustettu alihankintakoneistukseen erikoistunut konepaja Ähtärissä.

Konepajan konekanta on moderni ja laaja, kattaen koneet niin sorvaukseen, jyrsintään, suurnopeuskoneistukseen kuin aarporaukseenkin. Toimiva alihankintaketju mahdollistaa myös levytyöt, pinnoitukset ja karkaisut.

Meillä oli ongelmana isoja runkoja koneistettaessa se, että rungot täyttyivät leikkuunesteestä koneistuksen aikana. Kun valmis kappale sitten nostettiin pois koneesta, leikkuuneste valui paljolti lattialle. Yhden rungon sisällä saattoi olla kymmeniä litroja leikkuunestettä. Tämä aiheutti meille paljon ongelmia, koska rungot piti jotenkin tyhjentää nesteestä. Tämä vei meiltä paljon ylimääräistä aikaa.

Ratkaisu oli kuitenkin kohtuullisen helppo. Dormatec UV-330 -teollisuusimuri, jolla voidaan imeä nesteitä ja lastuja. Saimme tällaisen laitteen ensin koekäyttöön, jotta voimme olla varmoja että kyseinen laite soveltuu käyttöömme. Ensimmäisen käyttökerran jälkeen olikin jo kristallinkirkasta, että tämä laite oli kuin tehty meitä varten. Käytämme sitä myös leikkuunestesäiliöiden tyhjentämiseen ja työstökoneiden siivoamiseen koko konepajallamme”, toteaa Jokke-Koneistuksen yrittäjä Kalle Paloneva.

Dormatec UV-330 teollisuusimurissa on 330 litran säiliö, johon nesteet imetään suodatinpussin läpi. Suodatinpusseja on kolmella eri suodatintiheydellä, 63, 200 tai 400 micronia. UV-330 on varustettu kolmella 1kW alipainemoottorilla, jotka mahdollistavat samanaikaisen imun ja säiliön tyhjennyksen. Kun säiliö on täynnä, moottorit sammuvat automaattisesti. Nestesäiliön tyhjääminen käy nopeimmillaan noin minuutissa. Koneen alla on pyörät eli liikuteltavuus koneelta toiselle on todella helppoa.

Dormatec Environment Systems tarjoaa monenlaisia ratkaisuja vastuullisemman, terveellisemmän ja houkuttelevamman työympäristön rakentamiseen. Lisäksi voit säästää energiaa ja parantaa ja työstön tehokkuutta.

Kuvassa Jokke-Koneistus Oy:n yrittäjä Kalle Paloneva ja paketista purettu Dormatec UV-330 -teollisuusimuri