Luotettavaa ja kestävää kierteitystä LMT Fetten uudella ChipBreaker kierretapilla

28.8.2017

ChipBreakerin läpijäähdytys poistaa lastut suoraan ja luotettavasti kierrereiästä

LMT Fetten uusi Rasant kierretapin ChipBreaker-versio takaa luotettavan kierteityksen. Sen patentoitu geometria estää tapin ympärille kiertyvät lastut. ChipBreaker geometria on aikaisemmin ollut saatavissa ainoastaan erikoistuotteena. Tyt tuote on saatavana vakiotuotteena normaaleille metrisille kierteille M6-20 ja hienokierteille MF8-16.

Kierteityksessä ChipBreaker geometrian patentoitu viiste tuottaa hyvin pienen lastun ja kierteityksessä ei synny ollenkaan tapin ympärille kiertyviä pitkiä lastuja. Nämä pitkät lastut ovat olleen monesti syynä kierteityksestä aiheutuviin tuotannon keskeytyksiin.

Lisäksi ChipBreaker on osoittautunut valmistajan tekemissä testeillä kestoltaan jopa 50% pitkäikäisemmäksi verrattuna perinteiseen kierretappiin. Vähentynyt työkalun vaihtotarve mahdollistaa myös paremman koneiden käyttöasteen kierteityksen osalta. Samalla taataan prosessin luotettavuus ja tuotantokustannukset alenevat.

Toinen kyseisen kierretapin etu on läpijäähdytys; ChipBreaker tapissa on kanava keskeltä läpi. Läpijäähdytys tapin läpi edesauttaa välitöntä lastunpoistoa ja tuo lastun pois reiästä. Tällöin lastut eivät jää kappaleen sisään ja tuotteen laatu paranee.

Kaikki Kierretapit on pinnoitettu tehokkaalla TiCN + -pinnoitteella, mikä on kulutusta ja lämpöä kestävä. Tämä erityisesti kierretapille räätälöity pinnoite ja patentoitu ChipBreaker geometria mahdollistaa kyseisen tapin käytön yleistappina. Se on sopiva monien eri mekaanisten kappaleiden kierteitykseen. Kuitenkin pää käyttöalueena on teräksiset materiaalit (P ryhmän).

 

Lisätietoa:

Timo Patterson
+358 40 553 0464
timo.patterson(at)maantera.fi