Toimintamallien muokkausta ja panostusta asiantuntevaan palveluun

6.6.2023


Maanterä Oy edustaa Suomessa useita huippulaadukkaita, erilaisiin metallin työstön osa-alueisiin keskittyneitä tuotemerkkejä. Ratkaisuja käytetään muun muassa metalliteollisuuden valmistuksessa ja alihankinnassa nostamaan työvaiheen tuottavuutta tai muutoin haastavissa kohteissa. Valikoimaan sisältyvät niin lastuavat työkalut, hiontatuotteet kuin tuotannon oheislaitteet.

Maanterä Oy on perustettu vuonna 1941 ja kuuluu ruotsalaiseen Indutrade-konserniin, jossa on mukana yli 200 komponenttien ja järjestelmien maahantuonnin ja myynnin yhtiötä yli 30 eri maassa. Henkilöstöä konsernissa on yli 9 000. Pitkä historia kertoo luotettavuudesta, jota tukee myös ison omistajakonsernin yhteiset vastuullisen liiketoiminnan periaatteet.

TÄSMENNYKSIÄ TOIMINTAMALLEIHIN

Pitkän yli 80-vuotisen historian aikana myytäviä tuotemerkkejä on kertynyt valtava määrä. Toimintaa on kehitetty monipuolisuuden varaan. Kunkin tuotemerkin oma tarjonta on kuitenkin laajentunut vuosien varrella, jolloin tuotevariaatioiden määrä on kertaantunut ja hallittavuus ollut koetuksella.

Uutta vauhtia ollaan ottamassa nyt keskittämällä toimintaa palveluiden kovimpaan ytimeen. Näin saavutetaan sekä parempi palvelukyky että korkeampi osaaminen valituissa tuotteissa, joka johtaa ­asiakkaan kannalta parhaaseen ratkaisuun. Sloganina on käytetty ”kaikkia ratkaisuja on varaa parantaa”, jolla pyritään kuvaamaan sitä, mitä halutaan asiakkaiden suuntaan tehdä. Pyrkimys on löytää ne kohdat tuotannossa, jossa meillä yhdessä korkeatasoisten toimittajiemme kanssa on mahdollisuus toimittaa paras ratkaisu tai parantaa jo käytössä olevaa menetelmää. Haluamme, että asiakkaamme kokevat meidät pelkän tuotetoimittajan sijaan asiantuntevaksi teknologiakumppaniksi.

Lue lisää lehtiartikkeleista:

Maanterä täsmentää toimintamallejaan entistä paremman asiakaspalvelun varmistamiseksi | Eurometalli