Suhmuran Metalli Oy – kilpailukykyistä sarjatuotantoa korkealla automaatioasteella

26.9.2022


Suhmuran Metalli Oy on vuonna 1986 perustettu metallikonepaja. Yrityksen kotikunta on Joensuu, mutta se toimittaa koko Suomeen. Yritys tekee alihankintakoneistusta sekä laitesuunnittelua ja lämmintä tuotantotilaa on käytössä 500m2.  Suhmuran Metallin vahvuutena on pienen koon myötä ketteryys, mutta toisaalta korkea automaatioaste. Näin se pystyy kilpailemaan sarjatuotannossa ulkomaisten toimittajien kanssa.

Sukupolvenvaihdos tehtiin yrityksessä vuonna 2015 ja saman vuoden aikana toiminta muutettiin kommandiittiyhtiöstä osakeyhtiömuotoon. Tämän jälkeen yrityksen liikevaihto on lähes kymmenkertaistunut 800.000:aan euroon (2021). Yritykselle tärkeitä asioita ovat tuotannon kehittämisen lisäksi mm. henkilöstön hyvinvointi sekä korkea tarkkuus ja laatu, kertoo Suhmuran Metalli Oy:n toimitusjohtaja Samuli Kankkunen.

Suhmuran Metalli ja Maanterä ovat tehneet yhteistyötä viimeksi LMT Fetten kierteytysrullien ja Dormatecin öljysumuerottimien kohdalla. Fetten avulla on saatu teräkustannukset alhaisemmiksi ja Dormatecilla vaikutettu työhyvinvointiin hallin ilman laadun parannuttua. Lisäksi öljysumuerottimien käytöllä vaikutetaan myös energian kulutukseen, kun lämmintä, mutta huonolaatuista ilmaa ei tarvitse enää puhaltaa hukkaenergiana ulos.

Lisätietoja www.suhmuranmetalli.fi ja www.maantera.fi