Paul Horn GmbH -koulutusta TAMK:ssa

16.4.2024


Maanterä tarjoaa tuottavuutta parantavia ratkaisuja konepajoille. Parantaaksemme valmiuksiamme, koulutamme itseämme määrätietoisesti. Tällä kertaa pidimme koulutuksen Tampereen ammattikorkeakoululla, jossa Hornin Topias Wiedmaier piti aamupäivän kestävän teoriaosuuden Hornin katkaisu teräpaloista, pitimistä, laaduista ja geometrioista.Iltapäivä vietettin sorvilla, hakien parasta mahdollista vaihtoehtoa teräksen (st355), nuorrutusteräksen (42CrMo4) ja haponkestävän teräksen katkaisuun (Aisi 316). Tavoitteena oli löytää optimiarvot, kun halutaan parasta mahdollista tuottavuutta tai vaihtoehtoisesti hyvää pinnanlaatua. Kokeilemalla löytyi optimaalinen ratkaisu juuri tähän tarpeeseen Hornin todella laajasta valikoimasta. Olemme entistäkin valmiimpia tarjoamaan tämän hyödyn asiakkaillemme.

Osaamisen ja asiantuntemuksen vahvistumisen myötä vahvistuu myös käsitys, miten paljon oikeilla työkaluvalinnoilla pystytään vaikuttamaan työstön laatuun, työkalujen elinkaareen ja edelleen kustannuksiin sekä vastuullisuuteen.

Kiitos Tampere University of Applied Sciences ja Tomi Nieminen asiantuntevasta avusta. Kiitos Tobias Wiedmaier:lle laadukkaasta koulutuksesta.Paul Horn GmbH on kehittänyt ja valmistanut uranpisto- ja jyrsintyökaluja vuodesta 1969 lähtien. Nämä työkalut ovat olleet edelläkävijöitä luokassaan.

Horn-työkaluja on käytössä monella teollisuuden alalla kuten autoteollisuudessa, konepajateollisuudessa, ilmailuteollisuudessa, hydrauliikan komponenttien valmistuksessa sekä lääketieteessä tarvittavien komponenttien valmistuksessa.

Hornin työkalujen maine perustuu niiden teknologiaan, suorituskykyyn ja luotettavuuteen. Valmistaja tekee erittäin paljon spesiaaliratkaisuja asiakaskohtaisiin tarpeisiin erittäin kilpailukykyisellä toimitusajalla.