EMO 2021 -tapahtuma Milano/Italia

11.10.2021

EMO 2021 -tapahtuma järjestettiin Milanossa viikolla 40. Näytteilleasettajien määrä ei saavuttanut entisaikojen tasoa olosuhteista johtuen, mutta paikalla oli kuitenkin ennakkoarvion mukaan noin 700 näytteilleasettajaa 34 eri maasta, joista noin 60% oli ulkomaisia. Tapahtumassa oli esillä metallin työstämisen, robotiikan ja automaation ratkaisuja sekä alan viimeisimpiä kehityssuuntia. Näyttelyalue oli noin 100.000m2, koneita noin 3500kpl – arvoltaan noin puoli miljardia euroa. Terveysturvallisuus huomioitiin hygieniajärjestelyiden lisäksi koronapassin sekä maskien käytön avulla.

 

Maanterän toimittajia oli paikalla useita ja monen kanssa fyysinen tapaaminen oli mahdollista pitkästä aikaa. Moni asia hoituu etäyhteyksillä, mutta henkilökohtaisilla tapaamisilla on edelleen sijansa tietyissä asioissa, kuten suhteiden rakentamisessa. Tässä muutamia esimerkkejä yhteistyökumppaniemme annista paikan päällä.


Wikus – pitkäaikainen kumppanimme vuosikymmenten ajalta – esitteli lähitulevaisuudessa käyttöönotettavan 3D-työkalun auttamaan optimaalisen terän valinnassa. Terävalinnalla on parhaimmillaan sekä tuotantoa tehostava että kokonaiskustannustasoa alentava vaikutus. Wikus tulee myös selkeyttämään terävalikoimaansa niin, että valinta on helpompaa.

Lisäksi esillä oli varaston ylläpitoa helpottava WIstockIT -työkalu, jossa laite lukee automaattisesti varastoon tulevat ja sieltä lähtevät terät. Kapasiteetin ollessa suurta, vältetään manuaalinen ennakointi ja järjestelmä ilmoittaa automaattisesti tarpeista.


Dormatec, jonka tuotteilla parannetaan konepajojen ilmanlaatua sekä puhdistetaan nesteistä partikkeleita, oli mukana paikallisen toimijansa kanssa. Tuotteet ovat tällä hetkellä erittäin ajankohtaisia sekä työterveysasioiden edistämisen että tuottavuuden parantamisen osalta.


Paul Horn oli esillä uutuuksien (linkki Hornin sivuille) sekä erittäin kattavan valikoimansa kanssa. Kyseinen toimittaja on yksi alansa arvostetuimmista toimijoista ja tekee usealle teollisuuden alalle niin vakio- kuin räätälöityjäkin ratkaisuja kappaleiden työstämiseen. Räätälöintien osuus on jopa puolet.


Samalla osastolla olivat myös Allied Machine & Engineering (Amec) sekä Wolhaupter -tuotteet uutuuksineen. Pääpaino oli uudessa TA Pro -porasarjassa sekä Wolhaupterin hienoporauspäiden digitaalinäytöissä.


Hainbuchin osastolla olivat esillä muun muassa kiinnittimen robottivaihtomenetelmä sekä korkean tarkkuuden istukka, jolla päästään yhdessä premium-holkkien kanssa 5 mikrometrin tarkkuuksiin.


Mapal oli esillä valikoimansa kanssa ja teemana oli e-mobility eli sähköistyvän kaluston yhteydessä tarvittavat työkalut.


OML:n osalta esillä oli todella laajasti tuotevalikoimaa työstökeskusten kappaleiden kiinnitykseen. Yhtenä uutuutena esiteltiin TQM (torque die & mold) -kiinnitinjärjestelmää, josta alla video.


Forkardt oli myös paikan päällä ja esitteli uutuuksiaan. Lisätietoja toimittajasta sivuiltamme tai myynnistämme.


Suhner Machining järjesti paikan päälle hybridimallilla avajaistapahtuman Bolognan lähellä sijaitsevasta uudesta tehtaastaan. Esillä oli myös tuotevalikoimaa laajasti niin hiontatyökalujen, koneistuskeskusten työkaluvalitsimien, työstöyksiköiden kuin myös robottisolujen osalta. Robottisolussa oli esimerkkinä automatisoitu kappaleen hionnan työvaihe, jossa robotin varren päähän integroitu työyksikkö sekä hiontafiiberin vaihto oli Suhnerin käsialaa. Lisätietoja löydät Suhnerin sivuilta tai myynnistämme.

Maanterä tarjoaa myös demoautopalvelun asiakkailleen. Voit tilata auton ja tuotepäällikön esittelemään Suhnerin hiomalaitevalikoimaa suoraan paikan päälle. Lisätietoja tästä.


Tutustuimme myös useisiin uusiin tuttavuuksiin, joista kerromme lisää myöhemmin. Alla vielä muutama yleiskuva tapahtumasta.