AMB 2024 STUTTGART YHTEENVETO

Allied Machine & Engineering on johtava yhdysvaltalainen reiän valmistamiseen erikoistunut työkaluvalmistaja. Työkaluratkaisut tarjoavat korkeimman tason tuottavuutta ja edullisimman tavan reiän valmistukseen laajalla alueella porausta, kalvamista, kierteen valmistusta ja avartamista.

AMB:ssa esiteltiin TA Pro -porasarjan laajennus halkaisijoille 9-11mm (Y-sarja). Samaan TA Pro -porasarjaan löytyy nyt myös M-geometria ja palalaatu ruostumattomille teräksille.

Allied – T-A Pro Drill Overview

M-geometria löytyy uutena nyt myös valmistajan suuren syötön Gen3sys XT Pro -porajärjestelmään. Lisäykset laajentavat käyttöaluetta entisestään.

Allied – T-A Pro® Geometry: (M) Stainless Steel

 

Alliedin APX on vaihtopalaporajärjestelmä syville rei`ille – halkaisijaltaan 33mm-101mm. Valikoima ulottuu vakiona aina 10xD -syvyyssuhteeseen saakka.

Järjestelmään käyvät myös yllä mainitut TA Pro- ja Gen3sys -porajärjestelmien palat. APX mahdollistaa nykyaikaisten työstökoneiden ominaisuuksien täysimittaisen kapasiteetin käytön. APX on tarkoitettu isojen reikien poraukseen.

Allied Machine & Engineering – APX drill

Saksalainen lastuavien työkalujen valmistaja Mapal GmbH on maailman johtavia kalvaintyökaluvalmistajia. Kalvinta- ja silovalssaus –menetelmiä käytetään, kun vaaditaan tasaista ja hienoa pinnanlaatua. AMB:ssa oli esillä useita esimerkkejä erikoistyökaluista em. käyttöön esimerkiksi e-mobility -puolelta.

MAPAL tarjoaa hienoporaukseen tarkkuutta, luotettavuutta ja toistettavuutta. Ratkaisut mahdollistavat haastavien kappaleiden valmistuksen olemassa olevilla koneilla ilman isoja lisäinvestointeja. Työkaluilla valmistetaan mm. sähkömoottoreiden runkoja, joissa halkaisija on iso ja sillä on korkeat toleranssivaatimukset.

https://mapal.com/en-int/sectors-solutions/toolsolutions-electrified-mobility

Ingersoll:n vakio-ohjelma on kattava pienistä varsimallisista jyrsimistä aina puoli metriä halkaisijaltaan oleviin kiekkojyrsimiin. Lisäksi Ingersoll tekee monenlaisia erikoisjyrsintyökaluja kohteisiin, kuten hammaspyörien ja kampi- sekä nokka-akseleiden jyrsintään. Valmistajalla on myös erinomainen ohjelma muotinvalmistuksen työkaluihin.

AMB:ssä oli esillä yhtenä tuotesarjana valmistajan Cube 3D -ohjelma. Cube 3D mahdollistaa erikoistyökalujen tulostuksen tilanteissa, joissa tarvitaan esim. poikkeavaa jäähdytyskanavan muotoilua. Menetelmällä voidaan tehdä myös yhdistelmätyökaluja tai kevennettyjä työkaluja, joita perinteisillä menetelmillä ei ole mahdollista valmistaa.

CUBE 3D – Ingersoll Werkzeuge GmbH

Saksassa Paul HORN on ollut markkinajohtajan asemassa segmentissään jo monta vuotta. Horn-työkaluja on käytössä monella teollisuuden alalla kuten autoteollisuudessa, konepajateollisuudessa, ilmailuteollisuudessa, hydrauliikan komponenttien valmistuksessa sekä lääketieteessä tarvittavien komponenttien valmistuksessa. Hornin työkalujen maine perustuu niiden teknologiaan, suorituskykyyn ja luotettavuuteen.

HORN esitteli AMB:ssa yhtenä teemanaan Supermini-sarjaansa, johon on nyt saatavilla sintratulla lastunmurtajalla oleva sisäsorvauspala. Parantuneella lastunmuodostuksella saavutetaan merkittävästi parempi työstöprosessin luotettavuus ja tätä kautta pienempi käyttöhäiriöriski.

HORN Supermini with sintered geometry for good chip control

INFO-1-24-Supermini.pdf

Paul HORN laajentaa tuoteohjelmaansa täysin uudella tuotteella, joka on tarkoitettu voiman ulosottoakseleiden hammastuksen jyrsintään. Käyttökohteet ovat tyypillisesti traktoreiden voiman ulosottoakselit.

PTO shaft milling

Hainbuch on työkappaleen kiinnittämisen asiantuntija, oli sitten kyseessä työkappaleen valmistaminen sorvissa tai työstökeskuksessa. Hainbuch:lla on kattava valikoima kiinnityselementtejä, joista löytyy useimpiin kohteisiin sopivia vaihtoehtoja. Hainbuchin perustavaa laatua oleva ydinosaaminen keskittyy vulkanoidun, joustavan teräsholkin ympärille.

Holkilla voidaan istukassa kiinnittää raaka-aine tai työkappale joko ulkopuolelta tai paisuntatuurnalla sisäpuolelta. Valmistajan kiinnitysmenetelmät takaavat työkappaleille koneistuksen aikana tukevan ja tarkan kiinnityksen kompaktin kokoisella kiinnittimellä.

Paisuntatuurnaohjelman uutuutena esiteltiin AMB:ssa Maxxos, jossa tuurnan muoto takaa sen, ettei holkki pääse pyörähtämään isoillakaan voimilla. Käytettäessä tuurnaa kiinnitysmenetelmänä, voidaan kappale koneistaa kaikilta sivuiltaan.

Mandrels | Our Mandrels fits on most of the machines

Aiempien manuaalisen ja pneumaattisen holkinvaihtotyökalun lisäksi esiteltiin uutuutena akkutoiminen holkinvaihtotyökalu, jolla parannetaan ergonomiaa.

More accessories | changing fixtures

Hainbuchilla on ollut pitkään tarjolla automaattinen järjestelmä holkin ja työkappaleen vasteen vaihtamiseen. Uutuutena esiteltiin mahdollisuus vaihtaa koko kiinnitin – esimerkiksi holkki-istukasta paisuntatuurnaan.

Automation | efficient production of batch size

Gesac on perustettu vuonna 1989. Yrityksellä on koko tuotantoketju hallussaan, alkaen omasta volframikaivoksesta jatkuen kovametallipulverin tuotannosta lastuaviin työkaluihin ja kulutuskovametalleihin.

Tänä päivänä Gesac, omien modernien tuotantolaitostensa ja tutkimuskeskuksiensa ansiosta, tuottaa markkinoille ensiluokkaista laatua ja korkean teknologian tuotteita, joilla saavutetaan erinomainen tuottavuus koneistettaessa.

Gesacin valikoimasta löytyvät laajasti kaikki standardi kovametalli vaihtopalat sorvaukseen ja jyrsintään sekä täyskovametalli varsijyrsimet ja -porat. Koko tuotelikoima on erittäin kustannustehokas. Gesac julkaisee koko ajan laajennuksia tuotevalikoimaansa ja päivitti AMB:ssa tietoisuutta kasvaneesta valikoimastaan.

Gesac – Maantera

Boehlerit on perinteikäs lähes 100-vuotias saksalainen yritys, joka tarjoaa vaihtopalatyökaluja raskaaseen koneistukseen, kuten esimerkiksi kuorintasorvaukseen.

Uutuutena oli esillä Bulltec 2.0 raskaan puolen tasojyrsin, jossa on vaihdettavat kasetit. Täten työkalulla voidaan tehdä taso- tai nurkkajyrsintää. Palojen kiinnitys on tehty kiilaamalla, jolloin palojen vaihto on helppoa. Vaihtokasetit suojaavat runkoa hyvin.

Boehlerit: Heavy duty machining

Boehlerit: Milling

Noin 100-vuotias saksalainen Forkardt on ollut teollisuuden luottovalmistaja erilaisille 2-, 3- ja 4 -leukaistukoille historiansa aikana. Valmistajan laatu on erittäin korkea ja osaaminen erinomaista tämän tyyppisissä kiinnittimissä. Syystä valmistajaa voidaan kutsua “3-leukaistukoiden mersuksi”. Forkardt päivitti nimensä Forkardt Hardinge:ksi ja oli AMB:ssa esillä uudella logollaan.

Forkardt – Maantera

 

LMT Fette on tunnettu erityisesti kierteytystyökaluistaan ja Maanterän tarjonta keskittyy voimakkaasti kierretappeihin ja kierteytyspäihin. Kierteiden valssaus on tyypillinen menetelmä massatuotannossa. Sillä saadaan aikaan nopeasti hyvälaatuinen kierre, jolla on kestävät mekaaniset ominaisuudet. Kokoja on laaja valikoima hyvinkin järeisiin rulliin saakka.

LMT Tools – Maantera

 

Dormatecin tuotevalikoimaan kuuluvat korkeapaineyksiköt työstökoneisiin, ilmanpuhdistusjärjestelmät, öljynerottelijat, erilaiset suodatinjärjestelmät ja imupöydät. Dormatecin tuotteilla parannetaan työstön tehokkuutta sekä työympäristön puhtautta.

Käytännöllisenä uutuutena Dormatecilla on ”Clear view” kalvo työstökoneen ikkunan läpinäkyvyyden parantamiseksi. Tämä on erittäin kustannustehokas keino saada näkyvyys työstettävään kohteeseen käytön aikana.

Dormatec – työympäristön puhtauteen – Maantera

Yhteydenotto